Grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou

Doprajte si chutný a zdravý recept na grilovanie s grilovaným kuracím filé podávaným s grilovaným baklažánom, cuketou, farebnými paprikami a zemiakmi.

Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou (baklažán, cuketa, farebná paprika, zemiaky) ako príloha.
Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou (baklažán, cuketa, farebná paprika, zemiaky) ako príloha.

Grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou: Jednoduchý a zdravý recept

Pripravte sa na lahodný a výživná grilovačka s naším receptom na grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou. Tento jednoduchý recept je ideálny na letné večery alebo kedykoľvek, keď chcete zdravé a chutné jedlo.

Začnite s kuracími prsiami. Vyberte si prsia bez kože a kostí a dôkladne ich osušte papierovými utierkami. Potom ich dochuťte soľou, korením a inými obľúbenými bylinkami alebo korením.

Ďalej sa zamerajte na zeleninu. Vyberte si rôzne druhy zeleniny, ako je paprika, cibuľa, cuketa a baklažán. Nakrájajte ich na rovnaké kúsky, aby sa uvarili rovnomerne.

Teraz je čas grilovať. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu. Kuracie prsia grilujeme 8-10 minút z každej strany alebo kým nedosiahnu vnútornú teplotu 75 °C. Zeleninu grilujte 5-7 minút alebo kým nezmäkne a nezačne hnednúť.

Keď je kura a zelenina hotové, vyberte ich z grilu a nechajte pár minút odpočívať. To umožní rovnomerné rozloženie šťavy.

Teraz je čas podávať. Kuracie prsia nakrájame na plátky a podávame s grilovanou zeleninou. Môžete pridať aj iné prílohy ako ryžu, zemiakovú kašu alebo šalát.

Tento recept na grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou je nielen chutný, ale aj neskutočne zdravý. Kuracie prsia sú výborným zdrojom bielkovín, zelenina zase dostatok vitamínov, minerálov a vlákniny. Takže nabudúce, keď budete hľadať ľahké a zdravé jedlo, vyskúšajte tento recept. Vaše chuťové poháriky a telo sa vám poďakujú!

Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou
Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou

Celkovo je grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravé a chutné jedlo. Je jednoduché na prípravu, všestranné a plné chuti a výživy.

Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou
Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou
Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou

Grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou

Vychutnajte si šťavnaté grilované kuracie prsia s farebnou grilovanou zeleninou. Táto zdravá a chutná večera je ideálna na letné grilovanie alebo rýchle a jednoduché jedlo počas týždňa.
5 z 1 hlasovať
Prípravka Čas 15 minút
Cook Čas 20 minút
Celkový Čas 35 minút
Kurz Hlavné jedlá, Obed, večera
Kuchyňa Grécka kuchyňa
Porcií 2
Kalórie 400 kcal

Zloženie
  

Potrebujeme:

  • 300 g Kuracie prsia počet podľa počtu osôb
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 2 farebné papriky červená, žltá
  • 2-4 zemiakov
  • Olivový olej Extra panenský
  • Soľ
  • Čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • Provensálske bylinky Nájdete ho v každom supermarkete
  • citrónová šťava
  • voliteľné cesnak

Inštrukcie
 

Postup:

    Príprava zeleniny:

    • Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie kúsky.
    • Uvaríme v hrnci a po uvarení necháme bokom
    • Baklažán, cuketu zemiaky, a papriku umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky.
    • Všetku nakrájanú zeleninu osolíme, okoreníme, posypeme provensálskymi bylinkami a polejeme olivovým olejom. Dobre premiešajte.

    Príprava kuracích pŕs:

    • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
    • Dochuťte soľou a korením, posypte provensálskymi bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom. Ak máme radi cesnak, môžeme mäso potrieť strúčikom cesnaku.

    Grilovanie:

    • Rozohrejte gril. (Ak nemáte gril, môžete použiť grilovaciu panvicu)
    • Položte zeleninu a kuracie prsia na grilovací rošt. Opekáme z oboch strán do zlatista, kým sa mäso neupečie a zelenina nezmäkne.
    • Počas grilovania zeleninu občas potrieme citrónovou šťavou.

    Podávanie:

    • Grilované kuracie prsia a zelenina podávané horúce. Môžeme ich doplniť ryžou, kuskusom alebo šalátom.

    Poznámky

    Tipy:
    • Marináda: Pre intenzívnejšiu chuť môžu byť kuracie prsia a zelenina pred grilovaním marinované v olivovom oleji s rôznymi koreninami (napr. kari, paprika, čili).
    • Druhy zeleniny: Okrem uvedených druhov zeleniny môžete použiť aj iné, ktoré máte radi (napr. paradajky,  šampiňóny, brokolica, mrkva alebo cibuľa). Môžete tiež pridať rôzne omáčky alebo marinády, aby ste jedlu dodali chuť.
    • Prílohy: K pečienkám sa skvele hodia rôzne prílohy – zemiakový šalát, tzatziki, guacamole.
    Prajeme vám dobrú chuť!
     
    Kľúčové slovo Grécka kuchyňa, recept