Grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou: Jednoduchý a zdravý recept
Pripravte sa na lahodný a výživná grilovačka s naším receptom na grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou. Tento jednoduchý recept je ideálny na letné večery alebo kedykoľvek, keď chcete zdravé a chutné jedlo.
Začnite s kuracími prsiami. Vyberte si prsia bez kože a kostí a dôkladne ich osušte papierovými utierkami. Potom ich dochuťte soľou, korením a inými obľúbenými bylinkami alebo korením.
Ďalej sa zamerajte na zeleninu. Vyberte si rôzne druhy zeleniny, ako je paprika, cibuľa, cuketa a baklažán. Nakrájajte ich na rovnaké kúsky, aby sa uvarili rovnomerne.
Teraz je čas grilovať. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu. Kuracie prsia grilujeme 8-10 minút z každej strany alebo kým nedosiahnu vnútornú teplotu 75 °C. Zeleninu grilujte 5-7 minút alebo kým nezmäkne a nezačne hnednúť.
Keď je kura a zelenina hotové, vyberte ich z grilu a nechajte pár minút odpočívať. To umožní rovnomerné rozloženie šťavy.
Teraz je čas podávať. Kuracie prsia nakrájame na plátky a podávame s grilovanou zeleninou. Môžete pridať aj iné prílohy ako ryžu, zemiakovú kašu alebo šalát.
Tento recept na grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou je nielen chutný, ale aj neskutočne zdravý. Kuracie prsia sú výborným zdrojom bielkovín, zelenina zase dostatok vitamínov, minerálov a vlákniny. Takže nabudúce, keď budete hľadať ľahké a zdravé jedlo, vyskúšajte tento recept. Vaše chuťové poháriky a telo sa vám poďakujú!

Celkovo je grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravé a chutné jedlo. Je jednoduché na prípravu, všestranné a plné chuti a výživy.


Grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou
Zloženie
Potrebujeme:
- 300 g Kuracie prsia počet podľa počtu osôb
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 2 farebné papriky červená, žltá
- 2-4 zemiakov
- Olivový olej Extra panenský
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- Provensálske bylinky Nájdete ho v každom supermarkete
- citrónová šťava
- voliteľné cesnak
Inštrukcie
Postup:
Príprava zeleniny:
- Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie kúsky.
- Uvaríme v hrnci a po uvarení necháme bokom
- Baklažán, cuketu zemiaky, a papriku umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky.
- Všetku nakrájanú zeleninu osolíme, okoreníme, posypeme provensálskymi bylinkami a polejeme olivovým olejom. Dobre premiešajte.
Príprava kuracích pŕs:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
- Dochuťte soľou a korením, posypte provensálskymi bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom. Ak máme radi cesnak, môžeme mäso potrieť strúčikom cesnaku.
Grilovanie:
- Rozohrejte gril. (Ak nemáte gril, môžete použiť grilovaciu panvicu)
- Položte zeleninu a kuracie prsia na grilovací rošt. Opekáme z oboch strán do zlatista, kým sa mäso neupečie a zelenina nezmäkne.
- Počas grilovania zeleninu občas potrieme citrónovou šťavou.
Podávanie:
- Grilované kuracie prsia a zelenina podávané horúce. Môžeme ich doplniť ryžou, kuskusom alebo šalátom.
Poznámky
- Marináda: Pre intenzívnejšiu chuť môžu byť kuracie prsia a zelenina pred grilovaním marinované v olivovom oleji s rôznymi koreninami (napr. kari, paprika, čili).
- Druhy zeleniny: Okrem uvedených druhov zeleniny môžete použiť aj iné, ktoré máte radi (napr. paradajky, šampiňóny, brokolica, mrkva alebo cibuľa). Môžete tiež pridať rôzne omáčky alebo marinády, aby ste jedlu dodali chuť.
- Prílohy: K pečienkám sa skvele hodia rôzne prílohy – zemiakový šalát, tzatziki, guacamole.
Grilované kuracie filé s grilovanou zeleninou je skvelý recept pre tých, ktorí hľadajú rýchle, zdravé a chutné jedlo