Vylepšíte svoje pečené kuracie stehná: Marinade s pomarančom a pivom
Pripravte sa na to, že vaše pečené kuracie stehná dostanú úplne novú chuťovú dimenziu s našou neodolateľnou marinádou z pomaranča a piva. Táto jednoduchá, no účinná marináda premení vaše kuracie stehná na šťavnaté, jemné a plné chuti.
Začnite tým, že si pripravíte marinádu. V miske zmiešajte šťavu z dvoch pomarančov, kôru z jedného pomaranča, plechovku piva, dve lyžice olivového oleja, dve lyžice medu, dve lyžice sójovej omáčky, dve strúčiky cesnaku, jednu lyžičku sušeného tymiánu a soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Kuracie stehná vložte do veľkého vrecka so zipsom a zalejte ich marinádou. Vrecko uzavrite a jemne pretrepte, aby sa stehná rovnomerne obalili. Vložte vrecko do chladničky a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc.
Keď sú stehná marinované, vyberte ich z chladničky a nechajte ich 30 minút odstáť pri izbovej teplote. Predhrejte rúru na 200 °C. Stehná vyberte z marinády a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 45-60 minút, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 74 °C.
Počas pečenia stehien si pripravte omáčku. V hrnci zmiešajte zvyšnú marinádu, jednu lyžicu masla a jednu lyžicu múky. Priveďte do varu a varte, kým omáčka nezhustne.
Keď sú stehná hotové, vyberte ich z rúry a nechajte ich 10 minút odpočívať. Podávajte s omáčkou a vaší obľúbenou prílohou.
Táto marináda z pomaranča a piva dodá vašim pečeným kuracím stehnám neuveriteľnú chuť a šťavnatosť. Pomaranč dodáva sladkosť a sviežosť, zatiaľ čo pivo dodáva hĺbku a umami. Med a sójová omáčka dodávajú ďalšiu vrstvu sladkosti a slanosti, zatiaľ čo tymián dodáva bylinkovú arómu.
Takže nabudúce, keď budete mať chuť na pečené kuracie stehná, vyskúšajte našu marinádu z pomaranča a piva. Vaše chuťové poháriky vám poďakujú!


Pečené kuracie stehná s pomarančom a marinované v pive
Zloženie
- 4-6 kuracie stehná horné a paličky
- 2 pomaranč odšťavený a olúpaný
- 1 šálka piva ležiak alebo svetlé pivo podľa vášho výberu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky papriky
Inštrukcie
- V miske zmiešajte šťavu z dvoch pomarančov, kôru z jedného pomaranča, plechovku piva, dve lyžice olivového oleja, dve lyžice medu, dve lyžice sójovej omáčky, dve strúčiky cesnaku, jednu lyžičku sušeného tymiánu a soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pridajte kuracie stehná do marinády a uistite sa, že sú úplne obalené. Misku prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu (alebo až cez noc pre väčšiu chuť).
- Rúru predhrejeme na 200°C.
- Kuracie stehná vyberte z marinády a vložte ich do zapekacej misy. Kura nalejte zvyšnou marinádou.
- Pečieme v predhriatej rúre 35-45 minút, alebo kým nie je kura prepečené a koža chrumkavá. Hotovosť môžete skontrolovať tak, že zabezpečíte, aby vnútorná teplota dosiahla 75 °C.
- Počas pečenia stehien si pripravte omáčku. V hrnci zmiešajte zvyšnú marinádu, jednu lyžicu masla a jednu lyžicu múky. Priveďte do varu a varte, kým omáčka nezhustne.
- Po uvarení vyberte kurča z rúry a pred podávaním nechajte pár minút odpočívať.
- Podávajte pečené kuracie stehná so stranami podľa vlastného výberu a užívajte si!
Leave a Reply