Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom (3 spôsoby prípravy)

Vychutnajte si šťavnaté jahňacie stehno marinované v aromatickej zmesi rozmarínu, horčice a medu. Táto lahodná kombinácia dodá vášmu mäsu neodolateľnú chuť a jemnosť.

Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom
Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom

Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom: Klasický recept s moderným nádychom

Pripravte sa na kulinársky zážitok s naším klasickým receptom na jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom, ktorý dostal moderný nádych. Toto jedlo je ideálne na špeciálne príležitosti alebo na večeru, keď chcete zapôsobiť na svojich hostí.

Začnite výberom kvalitného jahňacieho stehna. Potom ho dôkladne okoreňte soľou a čiernym korením.V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej. Touto zmesou potrite jahňacie stehno a nechajte ho marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.

Keď je jahňacie stehno marinované, vyberte ho z chladničky a nechajte ho dôjsť na izbovú teplotu. Predhrejte rúru na 200 °C. Jahňacie stehno položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ho 20 minút. Potom znížte teplotu na 160 °C a pečte ďalších 60-75 minút, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 55 °C pre stredne prepečené mäso.

Po upečení vyberte jahňacie stehno z rúry a nechajte ho 15 minút odpočívať pod alobalom. To umožní šťavám rovnomerne sa rozložiť po celom mäse.

Zatiaľ čo jahňacie stehno odpočíva, pripravte omáčku. Do výpeku z pečenia pridajte trochu vody alebo vývaru a priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte omáčku mierne povariť, kým nezhustne. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Nakoniec nakrájajte jahňacie stehno na plátky a podávajte ho s omáčkou. Ako prílohu môžete pridať pečené zemiaky, zeleninu alebo šalát.

Tento recept na jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom je dokonalou kombináciou klasických chutí a moderného nádychu. Je to jedlo, ktoré určite poteší každého, kto ho ochutná. Takže nabudúce, keď budete mať chuť na niečo výnimočné, vyskúšajte tento recept a pripravte si kulinársky zážitok, na ktorý budete ešte dlho spomínať.

 

Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom
Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom

Grilované jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom: Letná pochúťka pre špeciálne príležitosti

Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý poteší vaše chuťové poháriky a zanechá vo vás nezabudnuteľné spomienky. Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom je letnou pochúťkou, ktorá je ideálna pre špeciálne príležitosti.

Táto lahodná pochúťka začína výberom kvalitného jahňacieho stehna. Hľadajte stehno s jemným mramorovaním, ktoré naznačuje, že mäso bude šťavnaté a krehké. Po dôkladnom opláchnutí stehna ho osušte papierovými utierkami a pripravte sa na marinovanie.

Marináda je kľúčom k dodaniu chuti a jemnosti jahňaciemu stehnu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej. Rozmarín dodá bylinkovú sviežosť, zatiaľ čo horčica a med vytvoria sladko-kyslú rovnováhu. Dôkladne potrite stehno marinádou a nechajte ho marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc.

Keď je stehno marinované, je čas ho grilovať. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu a položte stehno na rošt. Grilujte 15-20 minút z každej strany, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 55-60 °C pre stredne prepečené mäso.

Po ugrilovaní nechajte stehno 10-15 minút odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozložili. Počas tejto doby si pripravte omáčku. V malom hrnci zmiešajte zvyšnú marinádu s trochou vody alebo vývaru. Priveďte do varu a varte, kým omáčka nezhustne.

Nakoniec nakrájajte jahňacie stehno na plátky a podávajte s omáčkou. Doplňte ho pečenou zeleninou alebo šalátom a vychutnajte si túto letnú pochúťku, ktorá zaručene poteší každého.

Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom
Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom

Pomaly pečené jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom: Jemné a šťavnaté jedlo pre rodinnú večeru

Pripravte sa na kulinársky zážitok s naším pomaly pečeným jahňacím stehnom s rozmarínom, horčicou a medom. Toto jedlo je dokonalou voľbou pre rodinnú večeru, ktorá poteší chuťové poháriky každého.

Začnite výberom kvalitného jahňacieho stehna. Potom ho dôkladne okoreňte soľou a čiernym korením. V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej. Túto zmes rovnomerne rozotrite po celom stehne a nechajte ho marinovať aspoň 30 minút.

Predhrejte rúru na 160 °C. Jahňacie stehno vložte do pekáča a podlejte ho trochou vody alebo vývaru. Pečte 3-4 hodiny, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 63 °C.

Počas pečenia polievajte stehno výpekom, aby zostalo šťavnaté. Keď je stehno hotové, vyberte ho z rúry a nechajte ho 15 minút odpočívať pred krájaním.

Zatiaľ čo sa stehno pečie, pripravte si jednoduchú omáčku. V malom hrnci zmiešajte výpek, trochu červeného vína a lyžicu masla. Varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.

Nakoniec nakrájajte jahňacie stehno na plátky a podávajte ho s omáčkou. Ako prílohu môžete zvoliť pečené zemiaky, zeleninu alebo šalát.

Toto pomaly pečené jahňacie stehno je nielen chutné, ale aj neuveriteľne jednoduché na prípravu. Vďaka svojej jemnej a šťavnatej textúre sa stane obľúbeným jedlom vašej rodiny. Takže nabudúce, keď budete hľadať výnimočné jedlo pre špeciálnu príležitosť, vyskúšajte naše jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom.

Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom
Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom
Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom

Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom

Vychutnajte si šťavnaté jahňacie stehno marinované v aromatickej zmesi rozmarínu, horčice a medu. Táto lahodná kombinácia dodá vášmu mäsu neodolateľnú chuť a jemnosť.
Prípravka Čas 1 hodina
Cook Čas 1 hodina 50 minút
Odpočíva čas 15 minút
Kurz Obed
Kuchyňa Grécka kuchyňa
Porcií 4

Zloženie
  

  • 1 kg jahňacieho stehna
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu nasekaného
  • 1 suchý tymian
  • 1 polievková lyžica oregana
  • 3 strúčiky cesnaku prekrojené na polovicu
  • 2 pomaranče
  • 2 citróny
  • 50 ml olivového oleja
  • 100 g horčice
  • 1,5 lyžice medu
  • 200 ml bieleho vína
  • 500 ml horúcej vody
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie

Inštrukcie
 

  • Do rôznych častí mäsa urobte nožom otvory a dovnútra vložte cesnak.
  • Do panvice vložíme jahňacinu a ochutíme soľou a korením.
  • V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej.
  • Polejeme jahňacinu a zmes rukami rozotrieme tak, aby sa dostala všade.
  • Opatrne, bez zafarbenia mäsa, pridajte víno a vodu.
  • Prikryjeme mastným papierom a alobalom, pečieme v dobre vyhriatej rúre 150 minút pri 180°C.
  • Pokračujte v pečení ďalších 90 minút, na poslednú polhodinu odkryte, aby šupka zhnedla.

Poznámky

Tipy:
Ak chceme, v poslednej hodine pečenia môžeme do panvice pridať zemiaky.
Kľúčové slovo Jahňacie stehno