Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom: Klasický recept s moderným nádychom
Pripravte sa na kulinársky zážitok s naším klasickým receptom na jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom, ktorý dostal moderný nádych. Toto jedlo je ideálne na špeciálne príležitosti alebo na večeru, keď chcete zapôsobiť na svojich hostí.
Začnite výberom kvalitného jahňacieho stehna. Potom ho dôkladne okoreňte soľou a čiernym korením.V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej. Touto zmesou potrite jahňacie stehno a nechajte ho marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
Keď je jahňacie stehno marinované, vyberte ho z chladničky a nechajte ho dôjsť na izbovú teplotu. Predhrejte rúru na 200 °C. Jahňacie stehno položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ho 20 minút. Potom znížte teplotu na 160 °C a pečte ďalších 60-75 minút, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 55 °C pre stredne prepečené mäso.
Po upečení vyberte jahňacie stehno z rúry a nechajte ho 15 minút odpočívať pod alobalom. To umožní šťavám rovnomerne sa rozložiť po celom mäse.
Zatiaľ čo jahňacie stehno odpočíva, pripravte omáčku. Do výpeku z pečenia pridajte trochu vody alebo vývaru a priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte omáčku mierne povariť, kým nezhustne. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Nakoniec nakrájajte jahňacie stehno na plátky a podávajte ho s omáčkou. Ako prílohu môžete pridať pečené zemiaky, zeleninu alebo šalát.
Tento recept na jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom je dokonalou kombináciou klasických chutí a moderného nádychu. Je to jedlo, ktoré určite poteší každého, kto ho ochutná. Takže nabudúce, keď budete mať chuť na niečo výnimočné, vyskúšajte tento recept a pripravte si kulinársky zážitok, na ktorý budete ešte dlho spomínať.

Grilované jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom: Letná pochúťka pre špeciálne príležitosti
Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý poteší vaše chuťové poháriky a zanechá vo vás nezabudnuteľné spomienky. Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom je letnou pochúťkou, ktorá je ideálna pre špeciálne príležitosti.
Táto lahodná pochúťka začína výberom kvalitného jahňacieho stehna. Hľadajte stehno s jemným mramorovaním, ktoré naznačuje, že mäso bude šťavnaté a krehké. Po dôkladnom opláchnutí stehna ho osušte papierovými utierkami a pripravte sa na marinovanie.
Marináda je kľúčom k dodaniu chuti a jemnosti jahňaciemu stehnu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej. Rozmarín dodá bylinkovú sviežosť, zatiaľ čo horčica a med vytvoria sladko-kyslú rovnováhu. Dôkladne potrite stehno marinádou a nechajte ho marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc.
Keď je stehno marinované, je čas ho grilovať. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu a položte stehno na rošt. Grilujte 15-20 minút z každej strany, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 55-60 °C pre stredne prepečené mäso.
Po ugrilovaní nechajte stehno 10-15 minút odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozložili. Počas tejto doby si pripravte omáčku. V malom hrnci zmiešajte zvyšnú marinádu s trochou vody alebo vývaru. Priveďte do varu a varte, kým omáčka nezhustne.
Nakoniec nakrájajte jahňacie stehno na plátky a podávajte s omáčkou. Doplňte ho pečenou zeleninou alebo šalátom a vychutnajte si túto letnú pochúťku, ktorá zaručene poteší každého.

Pomaly pečené jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom: Jemné a šťavnaté jedlo pre rodinnú večeru
Pripravte sa na kulinársky zážitok s naším pomaly pečeným jahňacím stehnom s rozmarínom, horčicou a medom. Toto jedlo je dokonalou voľbou pre rodinnú večeru, ktorá poteší chuťové poháriky každého.
Začnite výberom kvalitného jahňacieho stehna. Potom ho dôkladne okoreňte soľou a čiernym korením. V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej. Túto zmes rovnomerne rozotrite po celom stehne a nechajte ho marinovať aspoň 30 minút.
Predhrejte rúru na 160 °C. Jahňacie stehno vložte do pekáča a podlejte ho trochou vody alebo vývaru. Pečte 3-4 hodiny, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 63 °C.
Počas pečenia polievajte stehno výpekom, aby zostalo šťavnaté. Keď je stehno hotové, vyberte ho z rúry a nechajte ho 15 minút odpočívať pred krájaním.
Zatiaľ čo sa stehno pečie, pripravte si jednoduchú omáčku. V malom hrnci zmiešajte výpek, trochu červeného vína a lyžicu masla. Varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.
Nakoniec nakrájajte jahňacie stehno na plátky a podávajte ho s omáčkou. Ako prílohu môžete zvoliť pečené zemiaky, zeleninu alebo šalát.
Toto pomaly pečené jahňacie stehno je nielen chutné, ale aj neuveriteľne jednoduché na prípravu. Vďaka svojej jemnej a šťavnatej textúre sa stane obľúbeným jedlom vašej rodiny. Takže nabudúce, keď budete hľadať výnimočné jedlo pre špeciálnu príležitosť, vyskúšajte naše jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom.


Jahňacie stehno s rozmarínom, horčicou a medom
Zloženie
- 1 kg jahňacieho stehna
- 2 lyžice čerstvého rozmarínu nasekaného
- 1 suchý tymian
- 1 polievková lyžica oregana
- 3 strúčiky cesnaku prekrojené na polovicu
- 2 pomaranče
- 2 citróny
- 50 ml olivového oleja
- 100 g horčice
- 1,5 lyžice medu
- 200 ml bieleho vína
- 500 ml horúcej vody
- soľ
- čerstvo mleté korenie
Inštrukcie
- Do rôznych častí mäsa urobte nožom otvory a dovnútra vložte cesnak.
- Do panvice vložíme jahňacinu a ochutíme soľou a korením.
- V miske zmiešame tymian, rozmarín, oregano, pomarančovú a citrónovú šťavu, horčicu, med a olivový olej.
- Polejeme jahňacinu a zmes rukami rozotrieme tak, aby sa dostala všade.
- Opatrne, bez zafarbenia mäsa, pridajte víno a vodu.
- Prikryjeme mastným papierom a alobalom, pečieme v dobre vyhriatej rúre 150 minút pri 180°C.
- Pokračujte v pečení ďalších 90 minút, na poslednú polhodinu odkryte, aby šupka zhnedla.
Leave a Reply