Kuracie prsia so šampiňónmi v smotanovej omáčke: Kulinárske majstrovské dielo
Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý poteší vaše chuťové poháriky a zanechá vás túžiť po ďalšom. Božské kuracie prsia so šampiňónmi v smotanovej omáčke sú majstrovským dielom, ktoré spája jemné kuracie mäso, šťavnaté šampiňóny a bohatú, krémovú omáčku.
Začnite s výberom bezchybných kuracích pŕs, ktoré sú kľúčom k úspechu tohto jedla. Potom ich jemne okoreňte soľou a čiernym korením, aby ste zvýraznili ich prirodzenú chuť. Keď sú prsia pripravené, opečte ich na panvici dozlatista, pričom dbajte na to, aby boli prepečené, ale nie suché.
Zatiaľ čo sa kura varí, venujte sa šampiňónom. Nakrájajte ich na plátky a orestujte ich na tej istej panvici, kde ste piekli kura. Šampiňóny pustia svoju tekutinu, ktorá dodá omáčke bohatú chuť. Keď sú šampiňóny mäkké a zlatohnedé, prilejeme víno, trochu vývaru ( ak ne máte vývaru pridáte bujón)
Nakoniec vložte kuracie prsia do panvice pridajte smotanu a nechajte ich variť, kým omáčka neobklopí každé sústo. Omáčka by mala zhustnúť a získať krémovú konzistenciu.
Podávajte božské kuracie prsia so šampiňónmi v smotanovej omáčke s prílohou podľa vášho výberu, ako je ryža, brokolicu, cestoviny alebo zemiaková kaša. Každé sústo vás zavedie do kulinárskeho raja, kde sa jemné kuracie mäso, šťavnaté šampiňóny a bohatá omáčka spoja v dokonalej harmónii.


Božské kuracie prsia so šampiňónmi v smotanovej omáčke: Kulinárske majstrovské dielo
Zloženie
- 1 lyžica olivový olej extra virgin
- 300 g kuracie prsia
- ½ cibule nakrájaná
- 100 g Šampiňóny nakrájaných na plátky
- 100 ml kuracieho vývaru vyrobeného z ½ kocky kur.bujion
- ½ pohára bieleho vína
- soľ a korenie
- 100 ml smotany
- 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu
Inštrukcie
- Na nepriľnavej panvici zohrejte olivový olej, pridajte kuracie prsia a opekajte asi 10 minút, alebo kým z oboch strán dobre nezhnednú.
- Postavte sa bokom.
- Na tej istej panvici pridajte ešte trochu oleja a opečte cibuľu 2-3 minúty, alebo kým nebude priehľadná.
- Pridajte šampiňóny a opečte dozlatista.
- Pridajte víno a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým sa všetko víno neodparí
- Ak sa začnú lepiť, pridajte do panvice trochu vývaru.
- Vráťte kurča do panvice a pol šálky vývaru. Necháme prejsť varom. Prikryte tesne priliehajúcou pokrievkou, znížte teplotu a varte 12 – 15 minút, alebo kým nie je kura upečené.
- Dochutíme soľou a korením.
- Do panvice pridáme smotanu a petržlenovú vňať a varíme ešte 2-3 minúty, kým omáčka nezhustne.
- Ihneď podávajte s s prílohou podľa vášho výberu, ako je ryža, brokolicu, cestoviny alebo zemiaková kaša
Poznámky
* Kuracie filé pred opečením dôkladne osušte, aby ste dosiahli chrumkavú kôrku.
* Šampiňóny orestujte na vysokej teplote, aby ste zachovali ich chuť a textúru.
* Smotanovú omáčku priveďte do varu a potom znížte teplotu, aby ste zabránili jej pripáleniu.
* Kuracie filé prehrejte v omáčke, aby sa prepojili chute *Namiesto brokolice môžete variť ryžu
vyzerá ako skvelý recept, ktorý určite poteší každého milovníka dobrej kuchyne. Kombinácia kuracieho mäsa a šampiňónov v smotanovej omáčke je vždy vítaná v každej domácnosti.