Krémové penne s kuracím mäsom, slaninou a paprikou v nivovej omáčke
Pripravte sa na kulinársky zážitok s našimi penne cestovinami s kuracím mäsom, slaninou, farebnou paprikou a smotanovou nivovou omáčkou. Toto jedlo je symfóniou chutí, ktoré sa dokonale spájajú a vytvárajú nezabudnuteľný gastronomický zážitok.
Začnime kuracím mäsom. Jemné kuracie prsia sú ochutené a opečené dozlatista, čím získavajú chrumkavý povrch a šťavnatý vnútro. Slanina dodáva jedlu slanú a dymovú chuť, ktorá sa dokonale dopĺňa s kuracím mäsom.
Farebná paprika vnáša do jedla živé farby a chrumkavosť. Červená, žltá a zelená paprika poskytujú sladkosť, kyslosť a horkosť, ktoré vyvažujú bohatú chuť omáčky.
Hviezdou tohto jedla je však smotanová nivová omáčka. Smotana dodáva omáčke bohatosť a krémovosť, zatiaľ čo syr niva vnáša výraznú a pikantnú chuť. Omáčka je dokonale vyvážená, nie je ani príliš ťažká, ani príliš ľahká.
Keď sa všetky ingrediencie spoja, vznikne jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky. Penne cestoviny sú uvarené al dente, čo im dodáva jemný žuvací odpor. Kuracie mäso, slanina a paprika sa dokonale spoja s omáčkou a vytvoria harmonickú chuťovú symfóniu.
Toto jedlo je ideálne na špeciálne príležitosti alebo na večeru, keď chcete zapôsobiť na svojich hostí. Je to kulinárske majstrovské dielo, ktoré poteší aj tých najnáročnejších gurmánov. Takže nabudúce, keď budete hľadať výnimočný gastronomický zážitok, siahnite po našich penne cestovinách s kuracím mäsom, slaninou, farebnou paprikou a smotanovou nivovou omáčkou. Nebudete sklamaní.

Rýchle a jednoduché penne s kuracím mäsom, slaninou a nivou
Zloženie
- 500 g Penne cestoviny
- 2 ks Kuracie prsia nakrájané na kocky
- 150 g Slanina nakrájaná na kocky alebo plátky
- 1 ks Farebná paprika napr. červená, žltá alebo oranžová, nakrájaná na pásiky
- 200 ml Smotana na varenie 30-33% tuku
- 150 g Niva rozdrobená. 50 g parmezán
- 2 lyžice Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Voliteľné: Petržlenová vňať nasekaná na ozdobu
Inštrukcie
- Uvarte cestoviny: V hrnci uvarte penne cestoviny podľa návodu na obale. Odložte si 1/2 šálky vody z cestovín na neskôr.
- Opečte kuracie mäso a slaninu: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú slaninu a opečte ju do chrumkava. Potom ju vyberte z panvice a odložte bokom.
- Opečte kuracie mäso: Na panvicu pridajte kuracie mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nie je hotové. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Pridajte papriku: Pridajte nakrájanú papriku na panvicu ku kuraciemu mäsu a opečte ju, kým nezmäkne.
- Pripravte omáčku: Znížte plameň a prilejte smotanu na varenie. Pridajte rozdrobenú nivu a miešajte, kým sa niva nerozpustí a omáčka nezhustne. Ak je omáčka príliš hustá, prilejte trochu odloženej vody z cestovín.
- Spojte všetko dohromady: Pridajte uvarené cestoviny na panvicu k omáčke, kuraciemu mäsu, paprike a slanine. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou.
- Podávajte: Podávajte ihneď, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou (voliteľné).
Leave a Reply